Ohjeistusta työsuhdemuutoksiin / liikkeen luovutus, uusi kuntayhtymä, palvelukeskus, fuusio

13.10.2016

Kun jäsenen työnantaja vaihtuu, on huolehdittava, ettei jäsenmaksuihin tule katkosta ja jäsenrekisteriin kirjataan muuttuneet tiedot. Jos työsuhdemuutos koskee useita tai kaikkia, on järkevää, että luottamusmies tai yhdistyksen toimihenkilö hoitaa muutokseen liittyvät toimenpiteet jäsenten puolesta.

 

Asian voi hoitaa etukäteen, heti kun muutokset tiedetään! Jäsenrekisterissä on paljon tapauksia käsittelyssä vuoden vaihteessa ja palkkatoimistolle pitää jättää aikaa muuttuvien tietojen tallennukseen.

§  uudelle työnantajalle on toimitettava valtakirja jäsenmaksuja varten tai palkkahallinnon kanssa on sovittava valtakirjojen siirrosta

§  tiedotettava jäsenille toimenpiteistä -> etteivät tee työsuhteen muutosilmoituksia yksittäin

§  ilmoitettava liiton jäsenrekisteriin muutokset

Vaihtoehto 1
Palkkahallinnon kanssa sovitaan valtakirjojen siirrosta. Tiedote jäsenille, missä pyydetään päivittämään yhteystiedot ja ammattinimike Jässärissä. Soveltuu esim. kun kyseessä liikkeen luovutus tai kuntaliitos. Huomioitava erikseen vapaajäsenet ja itsemaksavat sekä palkattomalla olevat.

Vaihtoehto 2
Jäsenille lähetetään jäsenrekisteristä tulostettu valtakirja-lomake, pyydetään päivittämään yhteystiedot ja ammattinimike Jässärissä.

Vaihtoehto 3
Jäsenille lähetetään jäsenlomake täytettäväksi (samalla saadaan uudet yhteystiedot). Käytössä on itsejäljentävä lomakesetti tai pdf-lomake, johon tietoja voidaan esitäyttää.

2 ja 3 soveltuu hyvin, kun on kyseessä yksittäisten henkilöiden työsuhteiden muutos.

Vaihtoehto 4 – vielä tulevaisuudessa...
Uudessa Jässärissä voi jäsen ilmoittaa työsuhteen muutoksen ja tulostaa valtakirjan, mutta vielä ei tiedetä, milloin toiminnallisuus on käytössä. Ohjeistus ja tiedotus tärkeää ja jälkiseuranta tarvitaan.


Jäsenrekisteri ja aluetoimistot neuvovat ja tulostavat jäsenluetteloita.